top of page

Definitief ontharen

 

Géén laser, géén IPL, maar SHR ontharen!

De SHR technologie staat voor Safe Hair Removal. Het geeft een unieke warmte/energie afgifte die effectief de haarfollikel beschadigd en teruggroei tegengaat. Deze behandeling wordt glijdend over de huid uitgevoerd. Het weefsel wordt behandeld met een lagere warmte uitstoot (tot max 40 graden) maar met een veel hogere frequentie. Hierdoor is de behandeling 100% veilig en pijnloos. Door het hoge flitsritme is de behandeling nét zo effectief als laser of IPL, deze methode is zelfs geschikt voor blonde, rode haren en een donkere huid.

De behandelingen kunnen het hele jaar door, zonder problemen worden uitgevoerd.

Gemiddeld zijn er 8-12 behandelingen nodig voor een mooi resultaat.

Hoe werkt SHR behandeling?

Het (geschoren) gebied  wordt door de lichtflits heet gemaakt. De zwarte haarkleur absorbeert het licht waardoor er een milliseconde een kort, heet gevoel ontstaat. De zwarte haar geleidt de warmte naar de haarwortel waar deze wordt vernietigd. De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit heeft gewerkt. 

Met vorige apparaten is al bewezen dat SHR (de opvolger van IPL) dé toekomst is voor ontharen. Het is 100% veilig en pijnloos voor de klant. Het werkt supersnel in tegenstelling tot een IPL behandeling. Een mannen rug duurt ± 10 min (!) en het is heel betaalbaar! Maar bovenal zijn de resultaten erg goed.

Echt definitief?

Ontharen met SHR, wordt ook wel definitief ontharen genoemd. De haren (en wortels) die verwijderd zijn, blijven definitief weg. Het is wel zo dat het lichaam langzaam nieuwe haarwortels aanmaakt waardoor haargroei zich onder invloed van bepaalde hormonen langzaam kan herstellen (na een aantal jaren). Deze haren zijn echter snel te verwijderen met 1 tot 2 behandelingen. Langdurig ontharen vind ik een betrouwbare benaming. 

En dat klanten enthousiast zijn over het resultaat is zeker een feit! De haren blijven veel langer weg dan na bijvoorbeeld harsen en komen ook dunner en in minder aantal terug. Ook heb ik ervaren dat vervelende stoppels, irritatie/ontstekingen en ingegroeide haren al na een paar behandelingen verleden tijd zijn!

 

Belangrijke punten om te weten:

- De haren mogen 6 weken voorafgaand aan de behandeling niet geharst of geëpileerd zijn. Scheren mag wel, liefst 2 á 3 dagen voor de behandeling zodat er een goede stoppel staat. De stoppels zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe.

- 2 dagen voor en 2 dagen na behandeling moet veel contact met zonlicht/zonnebank/warmte vermeden worden.

- Voor behandeling met SHR komt u met geschoren gebied. 

 

Waarom kiezen voor SHR?

- Het is 100% veilig, ook in de zomer!

- Het werkt zeer snel, zo'n 10x sneller dan IPL

- Het is pijnloos, ja écht pijnloos zelfs de bikinilijn.

- De behandelingen zijn prima betaalbaar

Medicijnen die invloed kunnen hebben op de behandeling?

- Tegen acne (Ro-accutane, iso-tretoine/ vit.A zalf, ed.).
- Medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (antidepressiva).
- Kruidenpreparaten tegen somberheid, zoals St. Janskruid (Hypericum, merknaam bv. Kyra).
- Een kuur van antibiotica of penicilline.
- Ontstekingsremmers (bijv. Prednison) gaan ook niet samen met de behandelingen, want deze remmen bepaalde cellen die juist actief moeten 

  worden na de behandelingen om de huid weer te normaliseren.
U kunt pas met een SHR ontharingsbehandeling beginnen als de genoemde medicijnen niet meer nodig zijn.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op!

shutterstock_459763567
iStock-928070190_super
shutterstock_436099435
iStock-928070178_super
shutterstock_620801975
bottom of page