top of page

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken zijn zeer goed te behandelen. Met een speciale laser, die de overproductie van pigmentcellen in de huid afbreekt kunnen deze verkleuringen verwijderd worden. De pigment-laserbehandeling is goed te verdragen en wordt vaak ervaren als een warme prikkeling. Geplande activiteiten kunnen dan ook meteen weer opgepakt worden. Direct na de laserbehandeling kan de huid geïrriteerd aanvoelen en rood zijn. Dit verdwijnt na enkele uren.

 

De eerste 10 dagen na de pigmentbehandeling kunnen korstjes ontstaan en kan het pigment donkerder van kleur worden. Maar uiteindelijk met als resultaat: een huid die er rustiger en egaler uitziet.

 

Na de behandelingen blijven vlekken weg, maar erfelijke aanleg blijft u houden, waardoor nieuwe vlekken kunnen ontstaan. Om dit te helpen voorkomen wordt er aangeraden om een verzorgingsproduct met een zonnefactor te gebruiken (minimaal SPF 30).

Hoelang duurt de behandeling?
Een behandeling duurt over het algemeen zo’n 10 tot 60 minuten. De duur is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

 

Welke soorten pigmentvlekken zijn er:

Ouderdomsvlekken: Deze vlekken ontstaan door een overmatige blootstelling aan de zon en komen vooral voor op plaatsen die het meest worden blootgesteld aan zonlicht, zoals: het gelaat, decolleté, de handen en de benen.

Zwangerschapsmasker/melasma: Deze pigmentvlekken hebben een hormonale oorzaak en ontstaan vaak geleidelijk door een combinatie van zonlicht en hormoonwisseling tijdens de zwangerschap of pilgebruik. Deze vlekkerige bruine verkleuring ontstaat meestal in het gezicht en met name het voorhoofd, bovenlip of jukbeenderen.

Postinflammatoire hyperpigmentatie: Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door wondjes, acne, eczeem of een allergisch reactie. Ook verkeerde huidverzorgingsproducten of een combinatie van zon en parfum kunnen leiden tot pigmentvlekken.

Sproeten: Sproetjes zijn donker gepigmenteerde, kleine vlekjes. Ze kunnen van lichtgeelbruin variëren tot donker bruin en ontstaan op aan zonlicht blootgestelde huid, met name in het gezicht, op de bovenkant van de armen en op het bovenlichaam.

Café-au-lait: Een café-au-lait vlek is een koffiekleurige vlek, vandaar de naam. Deze pigmentvlek ziet eruit als een ovale, egaal licht- tot donkerbruin gekleurde vlek. Deze vlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen.

shutterstock_1484816237.jpg
bottom of page