top of page

Carbon Laser Peeling

Overweegt u een behandeling voor verjonging van de huid? De Carbon Laser Peeling is een effectieve methode voor huidverjonging en tegelijkertijd een diepe reiniging van de huid. Door een combinatie van lasertechnologie en medische koolstof wordt een zuiveringsproces voor een diepte reiniging ingezet. Met een Carbon Laser Peeling kunnen rimpels, grove poriën, acné en littekens verminderd worden. Daarnaast is deze peeling uitermate geschikt voor het herstellen van de vette huid.

 

De behandeling

De huidtherapeut zal beginnen met het reinigen van het gelaat. Vervolgens wordt de Carbon crème aangebracht. Zodra deze opgedroogd is ‘schiet’ de laser de carbon eraf. De laser zet Carbon om in warmte, waardoor het verdampt. Door deze werking neemt het de dode huidcellen en onzuiverheden mee. Deze afschilfering zorgt voor verstrakking en zuivering van de huid. Na de afschilfering zal de huidtherapeut de huid opnieuw reinigen en de laatste reststoffen van het koolstofmasker verwijderen. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een 24 uurs crème met een SPF.

 

Werking

De Carbon Laser Peeling werkt van binnenuit. Het stimuleert de huid waar het aan elasticiteit ontbreekt. Zowel de opperhuid als het bindweefsel worden vernieuwd, de huid wordt zichtbaar verstevigd en fijne lijnen verminderen.

Een Carbon Laser Peeling wordt uitgevoerd met de Q-Switch ND Yag Laser. Door middel van warmte bouwt de huid collageen op. Collageen is een eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel. De warmte die kan zorgen voor collageen, kan bereikt worden met de laser. De energie van de Q-Switch ND:Yag laser wordt bijna niet geabsorbeerd door water en wordt pas vrijgegeven in de diepere lagen van onze dermis. Hierdoor worden de talgklieren opgewarmd, waardoor de productie van talg vermindert.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Carbon Laser Peeling:

1. Wat is Carbon Laser Peeling?

Waar de eerdere peeling methodes meer chemisch van aard waren, is de Carbon Laser Peeling dat in mindere mate. Een Carbon Laser Peeling combineert een laser behandeling met medisch koolpoeder dat de vorm heeft van een carbon crème. De crème bevat kleine carbon deeltjes die in de oneffenheden en poriën van de huid trekken. Bij aanvang van de peeling wordt eerst de crème aangebracht en na een korte inwerktijd doet de laserbehandeling het werk.

 

2. Hoe werkt de Carbon laser peeling behandeling?

Nadat de zwarte carbon crème op uw huid is aangebracht en deze is ingewerkt, wordt gebruik gemaakt van een Q-Switch ND Yag Laser. Het laserlicht wordt op de carbondeeltjes geschoten. Het carbon is in staat om de energie van het laserlicht direct in warmte om te zetten en verdampt gelijk. Gedurende het zogenaamde ‘vernietigingsproces’ worden zowel onzuiverheden als oude huidlagen meegenomen. Dat maakt dat deze professionele peeling een veel verder, dieper bereik heeft dan een reguliere peeling behandeling. Al na één behandeling ziet u een verbazingwekkend resultaat. Uw huid ziet er frisser en gezonder uit dan voorheen.

 

3. Wat kan ik verwachten na een Carbon Laser Peeling?

Na afloop van de behandeling kan de behandelde huid wat rood zijn, dit is een normale reactie op de Carbon Laser Peeling. Na de behandeling wordt er een 24-uurs crème met een SPF factor aangebracht. Geadviseerd wordt om de eerste 48 uur na de behandeling direct zonlicht op de huid te vermijden. Ook zwemmen en een saunabezoekje doet u beter niet de eerste 24 uur na de behandeling.

 

4. Wanneer is deze peeling het meest effectief?

De Carbon Laser Peeling is een effectieve methode voor zowel huidverjonging als het dieper reinigen van de huid. Rimpels en grove poriën verminderen en de doorbloeding van de huid verbetert. Carbon Laser Peeling wordt ook toegepast om littekenweefsel en acné littekens te verminderen en de vette huid te herstellen. De natuurlijke aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en verhoogd. Tot slot kan deze peeling ook toegepast worden bij de behandeling van mee-eters en pigmentvlekken.

 

5. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

U kunt een Carbon Laser Peeling als een losstaande, eenmalige behandeling ondergaan of in de vorm van een kuur. Tussen iedere behandeling zit minimaal 2 weken

 

6. Heeft deze peeling bij iedereen het gewenste resultaat?

De resultaten verschillen per persoon en hangen onder meer af van de mate waarin uw huid verouderd is bij aanvang van de behandeling.

 

7. Is Carbon Laser Peeling een veilige behandeling?

Ja, u hoeft zich over de veiligheid van de apparatuur die toegepast wordt geen zorgen te maken. Het is een effectieve en veilige behandeling die met de grootst mogelijke nauwkeurigheid wordt uitgevoerd. Carbon Laser Peeling is een moderne behandelmethode die in vergelijking met andere peeling behandelingen minder gevoelig is.

 

8. Is de behandeling pijnlijk?

Nee, pijnlijk is de behandeling niet.

 

9. Kan mijn huid verbranden door de behandeling?

Nee, uw huid kan niet verbranden door de behandeling.

 

10. Is het resultaat blijvend?

Kort na afloop van de behandeling worden de eerste verbeteringen zichtbaar. Uw huid verbetert zich verder tot ongeveer een jaar na de behandeling. Het collageen dat wordt gestimuleerd en aangemaakt heeft tijd nodig. Uw nieuwe huid ziet er zowel frisser, gladder als soepeler uit. Ondanks het feit dat de huidveroudering wordt afgeremd, kan dit natuurlijke proces niet gestopt worden. Bovendien is de Q-Switch ND Yag Laser effectief bij het verminderen van rimpels, huidverslapping en de behandeling van littekens en acné littekens. De resultaten zijn langdurig, maar niet blijvend. Optimale huidverbetering kan in eerste instantie met een kuur van zo’n 6 behandelingen. Om van de resultaten te blijven genieten, word vervolgens jaarlijks 3 tot 4 behandeling geadviseerd.

 

11. Welke invloed heeft deze peeling op acné littekens en/of een vette huid?

Het unieke van de energie die de carbon filter heeft, is dat het bijna niet geabsorbeerd wordt door het water/vocht dat in de huid aanwezig is. De energie wordt vrijgegeven in de diepere huidlagen, waardoor de talgklieren opwarmen en waardoor de talgproductie verminderd wordt. Het gevolg van deze werking is dat zowel acné littekens als de vette huid verminderd worden.

 

12. Wat kan ik verwachten van de behandeling?

De behandeling begint met het reinigen van uw gezicht. Na het reinigen wordt de eigenlijke carboncrème op uw huid aangebracht. Na een korte inwerktijd zal de laser uw huid als het ware afschilferen. Door de unieke werking van het carbon en de laser worden onzuiverheden en dode huidcellen verwijderd, waardoor uw huid niet alleen wordt gezuiverd, maar ook verstrakt. Vervolgens wordt uw huid opnieuw gereinigd om de laatste carboncrème restanten te verwijderen. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een 24 uurs crème met een SPF.

 

13. Kan ik na de behandeling direct aan het werk?

Ja, het is geen probleem om uw dagelijkse werkzaamheden direct te hervatten. Wees wel voorzichtig met het blootstellen van de behandelde huid aan het directe zonlicht en/of zonnebank.

 

14. Hoe lang duurt een behandeling?

Een Carbon Laser Peeling behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.

 

15. Vanaf welke leeftijd is Carbon Laser Peeling mogelijk?

De behandeling heeft geen echte leeftijdsbeperking. Minderjarigen hebben echter wel schriftelijke toestemming nodig van ouders en/of voogd voor een cosmetische behandeling. Bovendien wordt gevraagd om bij de uiteindelijke behandeling aanwezig te zijn. Van een maximale leeftijd is geen sprake.

bottom of page